Menu

Vormgeving voor zorg

Vormgeving voor zorg in de praktijk  

Huisstijlontwerp door Dickhoff Design,
communicatiebureau in 
Amsterdam,
voor zorgprofessionals en zorginstellingen  

 

 

Een huisstijl voor uw zorginstelling

Elk onderdeel maakt het geheel

Met jarenlange ervaring in grafische vormgeving, juist ook specifiek voor medische en verzorgende beroepen heeft onze studio alles in huis voor ontwikkeling, ontwerp, opmaak en realisatie op maat van alle voorkomende huisstijl onderdelen. Of het nu gaat om het voorstellen  van een nieuwe praktijk of de herkenbaarheid vergroten van de vele afdelingen een groot ziekenhuis. 

Hoe krijgt uw huisstijl vorm?

Met ontwerp, basis lay-out en indien nodig uitwerking per discipline. Hiermee verzorgd Dickhoff Design het complete uiterlijk van uw huisstijl. Van alle informatie en communicatie materialen van uw organisatie. Een stevige basis om op voort te bouwen.

De basis voor elke zorgaanbieder

Logo

– schetsen met keuze uit meerdere concepten
– voorbeelden van toepassingen
– geschikt als basismodel voor alle (grafische) toepassingen
– levering in gangbare bestandsformaten

Briefpapier

Als digitaal sjabloon of als voordruk (eventueel dubbelzijdig)

Enveloppen

Met venster / C5 / C4 / akte EA4

Visitekaartjes

dubbelzijdig, eventueel gevouwen voor meer contactinfo

Email handtekening

gepersonaliseerd en per discipline of afdeling

 

Afsprakenkaart

(dubbelzijdig A6)

Badge

enkelzijdig
Uitwerking per persoon

Keycord

Handig voor toegangspassen, sleutelbossen, ID-kaarten

Receptenbrief

(dubbelzijdig A5)

Stempel

Maakt multifunctionele formulieren specifiek en navolgbaar.

Kleine huisstijldragers

(pen, sleutelhanger, mok etc.)
Advies plaatsing logo en aanleveren voor productie

Banners

Facebook en Linkedin
Social media webbanners, omslag- en profiel-afbeeldingen in het juiste formaat JPG-bestand.

Nieuwsbrief

vertrouwelijke verwerking van privacy gevoelige gegevens
template emailnieuwsbrief of basisvormgeving van nieuwsberichten in uw interne systeem
Uitwerking per variant

Informatiefolders

Dubbelzijdige flyer A5
Drieluik folder A4 twee slagen gevouwen
Ontwerp basislayout en uitwerking per discipline

Opbergmap of informatiemap

Bijzondere stansvorm met slits voor insteken visitekaartje,
doorzichtig insteekvenster voor afsprakenkaartje en snelhechter
voor A blaadjes. Aan binnenzijde eventueel bedrukt
met beknopte informatie, overzicht van de disciplines.

Poster

Uitwerking per discipline. Hoge attentie waarde in wachtkamers en recepties.

Vlag / banier

Verwelkomend, of informerend, buiten of in grotere binnenruimtes

Roll-up-banner

Verwisselbaar, voordelige oplossingen voor tijdelijk aanpasbare routing. Met hoge attentiewaarde op elke afdeling.

Wegbewijzering buiten

Entree-zuil
Parkeerroute
Naar aanleiding van wensen en de specifieke situatie adviseert Dickhoff Design een praktische oplossing voor vindbaarheid en bereikbaarheid van hoofdingang en overige toegangswegen.

Wegbewijzering binnen

Plattegrond entree
Geheel op maat voor de locatie krijgt elke afdeling de benodigde aandacht in aanbod van de routing-info voor terugkerende cliënten en eerste bezoekers.

Website & intranet

Met e-mail nieuwsbrief, social media en SEO
functioneel ontwerp, vormgeving, bouw en realisatie

Bedrijfskleding

Van uw vertrouwde huidige leverancier of een passende nieuwe aanbieder, uw uniformen en beschermende kleding krijgen de juiste uitstraling met een huisstijlontwerp op maat.

Huisstijlmanual

Het geheel van afspraken en normen over een huisstijl wordt vastgelegd in een handleiding. Bij grote bedrijven of organisaties kunnen de mappen en tekeningen hiervan zelfs een boekenplank vullen. In zijn soberste vorm is het een minimumprogramma van eisen waaraan visuele uitingen van een organisatie moeten voldoen.

Voor veel kleine en middelgrote organisaties is een minutieus uitgewerkt reglement niet nodig. Enige standaardisatie is uiteraard gewenst, zodat de visuele uitstraling van het bedrijf consistent is. Daarnaast kan het nuttig zijn om aan te geven wat men juist níet moet doen. Ook in de contacten met uitgevers, marketingspecialisten en andere adviesbureaus, ontwerpers en drukkers is een handleiding met concrete modellen en aanwijzingen uitermate praktisch. Best practises, concrete geslaagde voorbeelden, zeggen daarbij misschien nog wel meer dan een serie regels.

Illustraties

Infographics, icons, figuren, redactionele of verluchtende illustraties. Aandacht, begrip, herhaling en herkenning door visualisatie van kerninformatie.

Fotografie

Op locatie, op maat, op aanvraag
Of ons voorstel voor de juiste keuze uit onze collectie rechtenvrije stockfotografie, om de juiste toon en sfeer, zonder gevoeligheid voor de privacy van uw cliënten.

Voortdurende service

Drukwerkbegeleiding, verzending, realisatie, planning, distributie, opslag en voorraadbeheer in overleg.

Hoe helpt vormgeving
in de zorg?

Praktische, professionele uitvoering met een aantrekkelijke, betrouwbare uitstraling van de hele huisstijl van uw organisatie ondersteunt de dagelijkse praktijk voor medewerkers en cliënten.

De vormgevers van Dickhoff Design in Amsterdam nemen het voortouw. Wij maken ontwerpvoorstellen en verlenen opmaakservice voor uw praktijk. Uw visie op en uw wensen voor de informatievoorziening naar uw cliënten vertalen wij naar levendige schetsen. Zo ziet u stevige, betrouwbaarheid uitstralende grafische ontwerpen voor zich. Uw huisstijl krijgt volgens uw wensen vorm.

 

Vorm koop je niet op de hoek van de straat

Leo Beenhakker

Waarom is vormgeving voor uw praktijk en zorginstelling belangrijk?

Vertrouwen in uw zorg

Vertrouwen is de kern van goede gezondheidszorg. De vertrouwensrelatie tussen cliënt en professional begint zelfs al voor een eerste consult. Hoe de cliënt is doorverwezen, aangeraden of welke informatie de cliënt zelf heeft gevonden, weegt mee. Maar ook welke informatie u over uw praktijk of instelling aanbiedt, hoe deze gepresenteerd wordt en welke eerste indruk deze achterlaat is medebepalend.

Wie mogen we helpen?

De medici en medewerkers in uw organisatie hebben als geen ander inzicht in de specifieke vragen en omstandigheden van uw cliënten. Die vakkennis, know-how en medemenselijke betrokkenheid mag getoond worden. De uitstraling van de organisatie bevestigd dat nieuwe cliënten een serieuze, open en betrokken bejegening mogen verwachten. Die professionaliteit, vakkundigheid en zorgvuldigheid moet vanaf de eerste communicatie ondersteunt en versterkt worden. Het liefst zoveel mogelijk specifiek gericht op de vragen en zorgen van de cliënten binnen uw specialisme.

Van het eerste wat je ziet…

In alle stadia van de zorgrelatie ondersteunt een professionele informatie uitwisseling het vertrouwen in de behandeling, in u, en in uw team. Vanuit uw vakmatige, medische en praktijkkennis weet u het beste hoe de cliënt te begeleiden naar herstel en blijvende gezondheidsverbetering. Heldere informatie vooraf in een aansprekende toon helpt uw cliënt vol vertrouwen mee te gaan in uw behandelplan.

…tot het laatste wat je mee krijgt

Therapietrouw en succes op langere termijn worden beïnvloed door de blijvende indruk die de cliënt meekrijgt en deelt met naasten. Ook voor hen moet de informatievoorziening helder en betrouwbaar overkomen. 

Autoriteit van de geloofwaardige bron op de juiste toon

Het officiele karakter van u als professional in de zorgrelatie hoeft een gelijkwaardige invoelende benadering niet in de weg te staan als ook de visuele en inhoudelijke informatie-verstrekking toegankelijk en leesbaar is. Vormgeving speelt daar een belangrijke ondersteunende rol in.

ontwerp van marketing campagnes online en op locatie

Komt uw expertise over?

Dickhoff Design ondersteunt uw zorg met professionele vormgeving voor al uw informatiedragers. Indien nodig pakken wij uw huisstijl bij de basis aan. Bel of mail even voor een persoonlijke kennismaking bij ons in de studio. Of als u wilt, komen wij op gepaste afstand bij u langs.

meer weten?

No comments