Menu

Voorbeelden boek ontwerpen

Voorbeelden boek ontwerpen

Wij ontwerpen allerlei soorten boeken. Per boekuitgave kijken we wat de maker zelf wil. Het ontwerp is altijd uniek voor die uitgave. Zo is de vormgeving bedacht naar aanleiding van de ideeën van de schrijvers en samenstellers. Ook passen we de uitvoering aan op de aangeleverde kopij, foto’s en illustraties.

Zoveel verschillende uitgaven

Een boekontwerp op maat kan gaan om de meest uiteenlopende typen boeken, zoals jubileumboeken, managementboeken, levensverhalen, reisverslagen, gezondheidsboeken, programmaboeken, lesboeken, cursusboeken, verzamelbundels en bloemlezingen, geschiedenisboeken, boeken over religie, cultuurboeken, receptenbundels, kookboeken, geschenkboeken, cadeauboeken, gedichtenbundels, buurtboeken, boeken met interviews, portretten en kinderboeken. Om er maar een paar te noemen! Hier zie je voorbeelden van boekontwerpen die we allemaal in nauw overleg met de schrijvers gemaakt hebben.

Jubileumboeken

Boek laten maken, mooi boek ontwerp door Dickhoff Design voor Peter Pan Vakantieclub - coverdesign

Jubileumboek 25 jaar Peter Pan Vakantieclub

Al 25 jaar de stichting die zieke jongeren vakantiereizen aanbiedt. Het jubileumboek wordt alsmaar dikker en dikker. Met prachtige, soms emotionele verhalen en adembenemende foto’s.

Boek ontwerp SV RAP Dickhoff Design

Jubileumboek SV RAP 100 jaar

30 jaar AVV RAP Gedenkboek

Ter gelegenheid van het honderdjarige bestaan van SV RAP verschijnt een duoboek. In meer dan 250 pagina’s wordt ook de dertigjarige geschiedenis van de voorloper AVV RAP belicht.

Cover boek laten ontwerpen door Dickhoff Design

Jubileumboek Aan Zwolse zorg toevertrouwd

Een rijk geïllustreerd boek over de geschiedenis van het ambulancevervoer in de regio Zwolle. Aan de hand van veel origineel fotomateriaal beschrijven de auteurs Stephan ten Have en Thijs Gras hoe vanaf de Middeleeuwen het ziekenvervoer zich ontwikkelde tot een moderne ambulancedienst. Vormgeving door Dickhoff Design.

boek ontwerp door Dickhoff Design

Jubileumboek Langer zullen ze leven

De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting bestaat veertig jaar. In die periode is de levensverwachting van mensen met Cystic Fibrosis gestegen van vijf naar veertig jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum geeft de NCFS een boek uit over cystic fibrosis. In het boek komen onderzoek en behandeling van cf aan de orde en wordt beschreven hoe het is te leven met deze ernstige (vooralsnog) ongeneeslijke ziekte. Auteur is Yvonne Prins en Dickhoff Design verzorgt ontwerp en productie.

Jubileumboek laten maken, Dickhoff Design grafisch ontwerp

Jubileumboek STNu! Transplantatie van levensbelang

Na aanleiding van het 10 jarig bestaan van STNu! brengt de Stichting Transplantatie Nu! een jubileumboek uit. Eigenlijk kun je beter spreken van een gedenkboek. Tien jaar streven naar meer transplantaties en kortere wachtlijsten is niet echt een reden om feest te vieren. Ontwerp door Dickhoff Design.

Managementboeken

boek cover ontwerpen met Dickhoff Design

Moed verzamelen

Essays en gesprekken over moed en bemoediging

Moed is bij uitstek een opgave van deze tijd. Maar wat is moed eigenlijk en wat is moedig gedrag in een bepaalde situatie? Kun je leren moedig te zijn? Moed blijkt sterk gebonden aan de persoonlijke context en heeft duizend gezichten en nuances. Dit boek bevat essays en interviews die tezamen een caleidoscopisch beeld geven van moed en moedig gedrag. Het boek is te bestellen via www.abcbusinesscoaches.nl

Levensverhalen

Je eigen boek, een mooi boek

Een eigen boek, je levenswerk. Klaar met schrijven? Een boek is pas af met een goed ontwerp. Dickhoff Design verzorgt de vormgeving en het drukken van boeken met creativiteit en aandacht. Een boek wordt pas mooi als tekst, typografie, pagina-opmaak en gebruik van foto’s en illustraties als een geheel zijn vormgegeven.

 

Boek omslag ontwerp door Dickhoff Design

Over planken door zand en zaagsel… een weg

In deze autobiografie beschrijft Henk Abbing zijn veelbewogen leven als circusartiest. Met schitterende tekeningen en veel illustraties schetst hij een beeld van de wereld van circus en theater zoals hij dat een leven lang van binnenuit heeft meegemaakt. Dichterbij kun je niet komen. Deel uitmakend van verschillende circusgezelschappen zwerft hij van Parijs tot Algiers, totdat op een dag het noodlot toeslaat. Terug in Amsterdam klautert hij weer overeind en vindt zijn eigen weg. Dit alles weet hij te bundelen in een inspirerend en ontroerend boek. In Engels en Nederlands. Uitgegeven door Stichting Allerlei Publicaties. Vormgegeven door Dickhoff Design.

Reisverslagen

boekontwerp door Dickhoff Design

Op een bolletje wol naar Rome

Uitgebreid reisverslag van een pelgrimstocht naar Rome. In dit boek zitten veel prachtige foto’s en duidelijke kaartjes van Hans Reitsma. Goed geschreven en mooi vormgegeven. Een aanrader om te lezen! Het boek is te bestellen bij Reisboekhandel Pied à Terre Scheltema.

Programmaboeken

 

Aansprekende eigentijdse ontwerpen

Liefhebbers van cultuur gaan voor traditie en voor vernieuwing. Ook voor klassieke cultuur kan je bezoekers werven op een eigentijdse manier. Klassiek is niet hetzelfde als behoudend. Soms moet je het zien om het te geloven. Dickhoff Design presenteert altijd eerst een schets, vaak in meerdere varianten. Daarmee wordt meteen duidelijk dat onze eigentijdse ontwerpen aansprekend zijn, wat het eerste vooroordeel over de doelgroep ook is. En wie wil er nou niet zijn doelgroep vergroten met nieuwe aanwas?

Brochure ontwerp Programmaboek

Programmaboekjes

Internationaal Orgelfestival Haarlem

Haarlem is dè orgelstad van Nederland dankzij het wereldberoemde orgel in de St Bavokerk. Mozart en Handel kwamen naar Haarlem om op dit orgel – in 1738 gebouwd door Christian Müller – te spelen.
Bij een festival met twee weken aan concerten, masterclasses, een zomeracademie en orgelimprovisatie concours is het aanbod zo groot en divers dat een festivalbrochure niet volstaat. Voor alle praktische informatie, uitvoerenden, componisten en titels van werken en achtergrondinformatie over de orgels en deelnemers is er een uitgebreid programmaboek op het festival verkrijgbaar. In samenwerking met Communicatiebureau De Kippen realiseren we met veel plezier de vormgeving. Dit jaar duurt het Orgelfestival Haarlem één week, van 17 tot 24 Juli 2021.

Lesboeken en cursusboeken

DVD poster en musical tekstboek cover ontwerp door Dickhoff Design

Lesboeken Leefstijl

Leefstijl ontwikkelt educatief materiaal op het gebied van sociaal-emotionele vaardigheden. Leefstijl is een methode waardoor leerlingen zich bewust worden van waarden en normen. Niet theoretisch of door ze op te leggen, maar in de praktijk, door samen met klasgenoten activiteiten en opdrachten te doen die het besef van ‘goed omgaan met elkaar’ versterken.

Werkboek ontwerp door Dickhoff Design

Lesboeken Supershopper

Gezond eten begint met de aankoop en bereiding. Kinderen hebben daarin een belangrijke stem. Om kinderen te helpen gezondere keuzes in de winkel te maken, heeft het Voedingscentrum een supermarktrondleiding ontwikkeld, met als motto: ‘Word een SuperShopper!’ Met leuke opdrachten worden kinderen gestimuleerd om hun koop- en eetgewoontes – en die van hun familie – te verbeteren. Dickhoff Design doet de vormgeving van werkboeken, opdrachtkaarten, handleiding, posters en placemats. Het langlopend project wordt uitgevoerd in samenwerking met Morgenstrand Communicatie (concept en tekst).

brochure ontwerp door Dickhoff Design

Cursusboeken ProSea

Marine environmental awareness course

Een lesboek staat niet op zich onder de cursusmaterialen. Dickhoff Design leverde een algemene reader en gelokaliseerde versies voor diverse landen. Ook een wereldwijd toepasbare ‘blauwdruk’ voor VN / IMO goedgekeurde ProSea cursussen en educatief materiaal. Dickhoff Design verzorgde behalve vormgeving en opmaak van lesboeken ook DVD’s met PDF artikelen, originele illustraties, infographics, filmpjes en PowerPoint presentaties voor workshops en lezingen.

Verzamelbundels en bloemlezingen

boekontwerp door Dickhoff Design

Blogmijl

Bart Lankester schrijft elke dag 100 woorden. Blogmijl is de jubileumuitgave bij de mijlpaal van duizend keer honderd woorden. Een selectie uit bijna drie jaar dagelijkse columns, met tekeningen van de Utrechtse kunstenaar Nico Heilijgers. Dickhoff Design verzorgde vormgeving, voorpublicatie, opmaak en drukwerkbegeleiding van alle 236 pagina’s. Het boek is te bestellen via www.100-woorden.com.

Geschiedenis, religie en cultuurboeken

hardcover en softcover boekontwerpen

Canon van 700 jaar Joods Nederland

Wat iedereen zou moeten weten over de geschiedenis van Joden in Nederland

Voor JMW en Crescas heeft Dickhoff Design een 220 pagina’s tellend boek ontworpen en gerealiseerd: Canon van 700 jaar Joods Nederland. Veel mensen weten wel iets over de Portugese Joden van Amsterdam, het Joodse socialisme en de fatale oorlogsjaren. Maar hoe is het Joden in Nederland vergaan vanaf het eerste moment dat ze zich hier vestigden? Deze canon presenteert kort en bondig 700 jaar Joodse geschiedenis. Er zijn honderd ‘vensters’ gekozen om een evenwichtig, representatief beeld te geven. Belangrijke aspecten van de Nederlands-Joodse geschiedenis worden verteld aan de hand van gebeurtenissen, plaatsen, personen en voorwerpen – in tekst en beeld. De vensters zijn per eeuw gegroepeerd rond een samenbindend thema, zo vormen ze een lopend verhaal. Van de middeleeuwse Jodenstraat via ‘Nieuwe Joden’ in de 17e eeuw, expansie en stabiliteit in de 18e eeuw, integratie in de 19e eeuw, tot extremen in de 20e eeuw. Het boek vraagt aandacht voor politiek, economie, cultuur en religie, voor belangrijke rabbijnen, maar ook voor de Joodse marskramer en het antisemitisme in Nederland. Te koop bij – www.denieuwehaagsche.nl
Online doorzoekbaar gemaakt door Luna 3 en Popra – www.joodsecanon.nl

Receptenbundels, kookboeken, geschenkboeken, cadeauboeken

Creatief relatiegeschenk

De identiteit van uw organisatie gaat leven als u zich op een onverwachte manier presenteert. Een creatieve giveaway of zelf samengesteld relatiegeschenk geeft zelfs een onpersoonlijk groot instituut een gezicht. Voor de inhoud kunnen uw medewerkers en partners u nog verbazen! Voor creatieve ideeën, vormgeving en realisatie moet u bij Dickhoff Design zijn.

Recepten ringband ontwerp door Dickhoff Design

Eigen recepten verzameld in een ringband

Voor het CWI wordt een bijzonder receptenboek vormgegeven. In dit losbladige boek presenteren zes bedrijven zich van hun kleurrijke kant. Van elk bedrijf geven een werkgever en een allochtone werknemer het recept van hun favoriete gerecht. Het resultaat is meer dan een kookboek. Erg leuk om te verspreiden in een grote kring contacten uit uw netwerk. Een eigen gemaakte uitgave blijft de doelgroep het meeste bij. En als het ook nog praktisch te gebruiken is, blijft de attentiewaarde extra lang werken. Een losbladige verzamelband als deze is zelfs in delen uit te breiden en te verspreiden. Bijvoorbeeld onder trouwe klanten waar u een langdurige relatie mee opbouwt.

Gedichtenbundels

Eilander gedichten

Bekende en onbekende Amsterdammers van verschillende culturen in de leeftijd van 9 tot 87 jaar schreven een gedicht over hun eigen buurt, de Oostelijke eilanden. Op vrijdag 9 oktober werd op een feestelijke bijeenkomst in de Oosterkerk het eerste exemplaar van de dichtbundel overhandigd aan wethouder Wil Codrington. De geïllustreerde bundel kwam tot stand op initiatief van Wil Merkies. Redactie: Wil Merkies en Menno Goossen. Vormgeving door Dickhoff Design. Uitgegeven door Uitgeverij SWP.

Buurtboeken, interviews, portretten

boek ontwerp door Dickhoff Design

Boek ‘Postcode 1018′ – 35 interviews met Amsterdammers

Op een feestelijke presentatie in de Oosterkerk wordt het eerste exemplaar van het boek ‘Postcode 1018’ in ontvangst genomen door Hedy d’Ancona en Aat Velthoen. In dit boek vertellen ongeveer 45 bewoners en werknemers uit het Amsterdamse 1018 postcodegebied openhartig over leven, wonen en werken in de Plantage, Kadijken, Czaar Peterbuurt, Funen, Weesperbuurt en Oostelijke Eilanden. Het boek is een initiatief van de journalisten Menno Goossen en Wil Merkies en wordt uitgegeven door Uitgeverij SWP. Het boek is een ontwerp van Dickhoff Design.

Kinderboeken

Met plezier vormgegeven

Kinderboeken schrijven is dankbaar werk. Voor sommige talenten zelfs een roeping. Maar je bent er nog niet met een leuk plot, aansprekende hoofdrolspelers en een spanningsboog die begrijpelijk is voor de leeftijd van je doelgroep. Voor de kleinsten zijn leuke illustraties erg belangrijk. Weet je die ook te (laten) maken, dan is het geheel nog geen boek. Een echt aantrekkelijk kinderboek wordt het past met goede paginaopmaak en vormgeving. Dickhoff Design werkt daar met veel plezier aan, dat zie je in het resultaat!

boek ontwerp door Dickhoff Design

De ezel zonder staart

Voor Marzena Mikolajczyk van Kinderboeken uitgeverij Kroeliek mochten wij een serie kinderboeken ontwerpen. De ezel zonder staart is de eerste van de serie Anders is oké!. Een kinderboek met eigen illustraties over tolerantie. Als onderwerp een problematisch sociaal verschijnsel: pesten.

Kinderboek ontwerp door Dickhoff Design

Thijs heeft CF

Dickhoff Design heeft met veel inzet en plezier gewerkt aan een kinderboek voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS).
‘Thijs heeft CF’ is een (voorlees)boek over Cystic Fibrosis voor kinderen met CF (en hun broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes). Thijs is een heel gewone jongen, maar hij is ook een beetje bijzonder; hij heeft CF. Het boek gaat over het leven van Thijs thuis, op school en in het CF-centrum.
In talloze illustraties van Marian Latour laat een grappige aap je zien wat je als kind met CF zoal op je bordje krijgt. Onder redactie van Lidian Klabbers (NCFS) en naar adviezen van Kors van der Ent (kinder/longarts UMC Utrecht) heeft Marianne ten Hoedt een eenvoudig te begrijpen, vrolijk, maar eerlijk boek geschreven.
Bestel het boek ‘Thijs heeft CF’ via de NCFS webshop.

Van uw woorden maken we daden

Ons ontwerp is een bewuste kruising van talent, ervaring, kennis en creativiteit,
om uw boek zo optimaal mogelijk aan de wereld te presenteren.

No comments

Leave a comment

You must be logged in to leave a comment.