Menu

Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

+ Ontwerp logo
Ontwerp huisstijl
Ontwerp nieuwsbrief
+ Ontwerp e-mail nieuws
Ontwerp roll-up banner
+ Ontwerp boeken

Promotie en huisstijl

Dickhoff Design ontwerpt al jaren een groot scala aan promotionele en huisstijlmaterialen voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). De NCFS maakt zich sterk voor mensen met Cystic Fibrosis (CF, taaislijmziekte, zie www.ncfs.nl). De NCFS bevordert lotgenotencontact, verschaft informatie en behartigt de belangen van mensen met CF. Daarnaast initieert, financiert en coördineert de NCFS wetenschappelijk onderzoek.

Offerte aanvragen  Contact

Mail post@dickhoffdesign.com of bel onze studio in Amsterdam 020 261 39 22

ncfs-herdenkingsbijeenkomst-rozen

Herdenkingsbijeenkomst

Eens in de vijf jaar organiseert de NCFS een herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden van dierbaren die zijn overleden aan de gevolgen van Cystic Fibrosis. De uitnodiging, het programma en de naamkaartjes voor een roos van elk van de overledenen hebben we in samenwerking met de medewerkers van de NCFS zo stemmig en consciëntieus mogelijk verzorgd.

 

Leven-met-Lucas

Leven met Lucas – een kind groeit op met CF

Jacquelien Noordhoek is moeder van drie kinderen. Haar oudste dochter en jongste zoon zijn gezond. Haar zoon Lucas heeft Cystic Fibrosis. Achttien jaar lang schreef Jacquelien columns over het leven met Lucas en haar gezin. De columns verschenen elk kwartaal in CF-nieuws en online. De bundel was een mooi boek om te maken. Voor een speciale prijs te bestellen via de NCFS webshop

 

CF My Way

CF My Way is ontworpen om (jonge) mensen met CF te helpen bij hun therapieën. Het programma wordt begeleid door professionals van de CF-centra met behulp van een toolkit. De ringband bevat voor elke jongere CF-patiënt een compleet setje: flyer, vragenlijst, brainstormfolder, formulier en doelsticker. Overzichtelijk vormgegeven en gebundeld.

 

Kinderboek voor de NCFS ‘Thijs heeft CF’

Dickhoff Design heeft met veel inzet en plezier gewerkt aan een kinderboek voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS).

‘Thijs heeft CF’ is een (voorlees)boek over Cystic Fibrosis voor kinderen met CF (en hun broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes). Thijs is een heel gewone jongen, maar hij is ook een beetje bijzonder; hij heeft CF. Het boek gaat over het leven van Thijs thuis, op school en in het CF-centrum.

In talloze illustraties van Marian Latour laat een grappige aap je zien wat je als kind met CF zoal op je bordje krijgt. Onder redactie van Lidian Klabbers (NCFS) en naar adviezen van Kors van der Ent (kinder/longarts UMC Utrecht) heeft Marianne ten Hoedt een eenvoudig te begrijpen, vrolijk, maar eerlijk boek geschreven.

Bestel het boek ‘Thijs heeft CF’ via de NCFS webshop. Wie na zestig pagina’s nog meer wil weten, kan verder kijken en lezen op ncfs.nl/kinderen

 

BoekLangerZullenZeLeven
Langer zullen ze leven

De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting bestaat veertig jaar. In die periode is de levensverwachting van mensen met Cystic Fibrosis gestegen van vijf naar veertig jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum geeft de NCFS een boek uit over cystic fibrosis. In het boek komen onderzoek en behandeling van cf aan de orde en wordt beschreven hoe het is te leven met deze ernstige (vooralsnog) ongeneeslijke ziekte. Auteur is Yvonne Prins en Dickhoff Design verzorgt ontwerp en productie.

LangerZ_srpead

 

CFenOnderwijs0610

CF en onderwijs

Een boekje over de communicatie die van belang is, wanneer een kind met Cystic Fibrosis naar school gaat. Zowel de basisschool als het voortgezet onderwijs komen uitgebreid aan de orde. Alle regels en mogelijkheden om voor kinderen met CF extra ondersteuning te regelen.

 

CFkalenderafb

Cystic Fibrosis kalender

Cystic Fibrosis is een nare ziekte. Die ziekte moet de wereld uit. Dat is de belangrijkste doelstelling van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS).

Om de NCFS te ondersteunen in haar werk heeft Van Wijland BV in Laren kalenders uitgegeven en gedrukt.
De opbrengst van de verkoop van deze kalender komt ten goede aan de NCFS. Dickhoff Design verzorgde de vormgeving van de kalender in twee uitvoeringen.

Op de achterzijde van elk kalenderblad wordt informatie gegeven over de ziekte. Deze teksten vormden de inspiration voor de door Dickhoff Design ontworpen afbeeldingen bij elke maand.

CFcentraal_mrt CFcentraal_mrt_spread

CFenVoeding_Spread Loopbaan

 

No comments