Menu

Eigen Haard Fonds

Interieur ontwerp
Raambelettering
Gevelbelettering

Een passend ontwerp op zeven meter hoog

Eigen Haard heeft opnieuw gekozen voor Dickhoff Design bij ontwerp van gevelbelettering – op groot formaat. De bewonerscommissie van de Hildebrand flats aan de Camera Obscuralaan in Amstelveen dacht eerst aan een oude camera in de hal of op de gevel. Camera Obscura betekent ‘donkere kamer’, de voorloper van de fotocamera. Het is de titel van een boek vol observaties van dagelijks menselijk gedrag. Al in 1839 legde ene Hildebrand de vinger op wat er zich afspeelt binnen de muren waar achter wij wonen. Treffende beschrijvingen van onze binnenkamers maken de literatuur tijdloos.
Nicolaas Beets schreef het boek in zijn studenten­tijd onder het pseudo­niem Hildebrand. Hij bleef jaren verhalen toevoegen, tot in 1851. Al is het taalgebruik ouderwets, het blijft verrassend herkenbaar wat mensen voelen, denken, doen en zeggen.

Door een fijne samenwerking met bewonerscommissie, Eigen Haard Fonds en Riwi ColloType volgde het ontwerp en een hoogwaardige uitvoering haast als vanzelf.
Lokale zender RTV Amstelveen was erbij om de ontwerper en blije bewoners te horen.

Overtuigende interieurontwerp presentatie

Een interieurontwerp? Overtuig met een professionele presentatie. Om alle betrokkenen mee te krijgen bij de realisering van een nieuw interieur is eerst een duidelijke presentatie van de mogelijkheden nodig. Dickhoff Design ontwerpt interieur inrichtingen en presenteert deze inzichtelijk. Realisatie gebeurt geheel in overleg, altijd met de nodige begeleiding van geselecteerde uitvoerders.

Prijswinnende ontwerpen

De winnaar van het Eigen Haard Fonds 2014 is bekend. Het allesomvattende idee van bewonerscommissie N40 (Czaar Peterstraat) heeft dit jaar de prijs gewonnen.

In opdracht van de bewonerscommissie (Huub Kuijpers) heeft Dickhoff Design het idee uitgewerkt dat de entrees, hal, lift en tuin een facelift geeft. De uitwerking getuigt van creativiteit en legt een link met het verleden van de buurt. De algemene ruimten worden opgewaardeerd tot prettige verblijfsplekken. Het ontwerp is een kwalitatieve toevoeging voor bewoners en voorbijgangers. Het plan geeft een boost aan de straat die al volop in ontwikkeling is, en sluit goed aan bij functionele vragen zoals het stallen van fietsen en scootmobiels.

Het project is gerealiseerd in samenwerking met ruimtelijk ontwerper Gisela Boersma en interieurbouwer Rubens Interieuren. Bekijk de prijswinnende Eigen Haard Fonds presentatie van het interieurontwerp en raambelettering Complex N40 (PDF 3,4 mb)


Offerte aanvragen  Contact

Mail post@dickhoffdesign.com of bel onze studio in Amsterdam 020 261 39 22

 

Eigen Haard Fonds
Huub Kuijpers (bewonerscommissies N40) neemt de prijs in ontvangst.

ComplexN40_PresentatieV1.indd
ComplexN40_PresentatieV1.indd
ComplexN40_PresentatieV1.indd ComplexN40_PresentatieV1.indd

 

 

No comments