Menu

Rekentools laten ontwerpen – BMI meter of rekenschijf

BMI meter voor volwassenen, jongens en meisjes

In 2004 heeft Dickhoff Design de BMI rekenschijf vormgeven en gerealiseerd die ontwikkeld werd door TNO en Kenniscentrum Eetstoornissen. Met die schijf werd rekening gehouden met verschillende grenswaarden voor volwassenen, jongens en meisjes. Een nieuwe versie van die schijf in 2007 voor GGZ Rivierduinen Eetstoornissen Ursula, Centrum Overgewicht en Obesitas en TNO gezamenlijk berekende zeven BMI-klassen voor kinderen.

BMI rekenschijf ontwerp door Dickhoff Design
Website ontwerp door Dickhoff Design

Rekenhulp

De online BMI meter en zijn verantwoording van Kenniscentrum Eetstoornissen Nederland dateert ook uit 2004. Destijds door Dickhoff Design ontwikkeld in Adobe Flash. Deze interactieve BMI meter was door het grafisch ontwerp en de duidelijke werking een fijn hulpmiddel. Een rekentool dat naast gegevens ook inzicht biedt. Hulpverleners laten graag zien hoe je de gezonde waarden vindt, om naar te blijven streven. 

Flash wordt niet meer actief ondersteund. Er worden geen updates meer uitgebracht in om de beveiliging te kunnen garanderen. Alternatieven om bestaande interactieve Flash content te kunnen blijven aanbieden zijn nog niet uit ontwikkeld. Voor eenvoudige animaties was het al langer mogelijk om ze te exporteren naar HTML5.

Wilt u een rekenhulp aanbieden?

Met een grafisch ontwerp wordt de bediening en het resultaat meteen duidelijk. Zelfs nog voordat de rekenmethode vastligt, maakt vormgeving helder wat de gebruiker moet doen en kan verwachten.

Zo kan ook de keuze in techniek en uitvoering makkelijker gemaakt worden. Is er een app nodig? Een online rekentool? Of voelt het veel betrouwbaarder, persoonlijker als je zelf echt wat in handen hebt?

Een fysieke rekenschijf of ander rekenhulpmiddel van karton of kunststof in handen hebben geeft een andere beleving. Berekeningen uitproberen, schuiven, kijken hoe waarden verlopen zonder ongevraagd meekijken. Of juist samen, met de juiste begeleiding en toelichting abstracte getallen tastbaar maken.

Dickhoff Design heeft ervaring met exacte, bijzondere en soms complexe uitvoering van grafische vormgeving en opmaak van zowel digitale als fysieke rekenhulpmiddelen.

rooster app op mobiel met heldere vormgeving voor MedSpace

Online

Bedieningsgemak, verspreiding, volledigheid van begeleidende informatie zijn allemaal overwegingen om te kiezen voor een online rekentool. Goede werking in alle browsers en platformen is een must. Een app voor mobiel en tablet biedt meer verschillende invoer of sensor input, maar moet ook voor Android en iOS op werking en betrouwbaarheid getest worden.

Uitgelegd door de expert

Met een exacte rekentool kan de werking complex zijn, maar duidelijk worden gemaakt door de juiste begeleiding. Professionele duiding van abstracte waarden kan onmisbaar zijn voor het juiste begrip. Dan wordt een precieze rekenmethode in een gesprek een persoonlijke werkelijkheid. Een fysiek rekenhulpmiddel is concrete aanleiding tot de juiste vragen. Over levensbepalende waarden of gegevens wil je vertrouwd persoonlijk advies, en de geruststelling dat je ze goed begrijpt. 

BMI rekenschijf ontwerp door Dickhoff Design

In eigen hand

Niet in een app, niet online, niet bij de specialist maar gewoon in eigen hand. Geef de gebruiker de rekentool in handen. Dan nog zijn er veel keuzes te maken. Grafisch ontwerp maakt ook hier de werking helder. Nog voor uitwerking, productie, verspreiding wordt duidelijk wat de meest toegankelijke manier van aanbieden van de informatie is.

Weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Dickhoff Design is gevestigd in de Houthavens van Amsterdam met een prachtig uitzicht op het IJ. In de buurt? Bel of mail even voor een persoonlijke kennismaking bij ons in de studio. Of als u wilt, komen wij bij u langs. Natuurlijk op gepaste afstand.

No comments

Leave a comment

You must be logged in to leave a comment.